Brug af Email

Af Peter

Brug af e-mail i året 2018 i lokalforeningen Dansk Folkeparti Slagelse.

Vi har den sidste tid snakket meget omkring kommunikation via e-mail kontra almindelig brev post.

Der har været mange forskellige meninger og holdninger, om elektronisk at udsende nyhedsbreve, informationer og anden korrespondance til medlemmerne.

Ud over at det er væsentlig billigere, hurtigere og nemmere er det også en mere sikker måde at udveksle informationer på.

Der har været påstande, der med bestemthed fortalte at det nok kun var omkring 40 % af vores medlemmer, der have adgang til computer og en mail.

Dette kunne jeg slet ikke forstå, da jeg ved at flere ældre, jeg kender, er meget flittige ved computeren eller deres smartphone, det gælder især brug af Skype, e-boks, netbank, mail-boks, nethandel, osv.

Jeg undersøgte situationen, ja….naturligvis ”Googlede” jeg på nettet.

 

News-Break.dk skriver:

Danskerne er overraskende gode til at læse digital post fra det offentlige. Folk over 60 år er særligt gode. Overraskende siger ekspert.

 

En meningsmåling foretaget af Wilke for Ritzau Fokus viser, at over 90 procent af danskerne tjekker deres nye e-boks for post altid eller ofte. Især den ældre generation er særdeles godt med.

 

– Jeg er vildt imponeret over hvor mange, der i det hele taget får læst deres digitale post. Det, der også er dybt imponerende, er, at antallet af de flittige brugere af e-boks stiger, jo længere vi kommer op i alderen. Man kunne sagtens have frygtet, at netop de ville være stået af, siger lektor Birgit Jæger, der forsker i offentlig administration på RUC, til Ritzau Fokus.

 

Slots- og Kulturstyrelsen/Mediernes udvikling i Danmark 2018/Internetbrug og enheder, skriver i deres rapport:

 

Selv i 2017 er e-mail den mest brugte internetfunktion tæt fulgt af netbank, tredje mest brugt er læsning af online-nyheder/aviser

 

I 2017 var 93 % af de 16-89-årige danskere, der har adgang til internettet i hjemmet, på internettet dagligt eller næsten dagligt.

 

Der er snart flere husstande, der har smartphone end bærbar computer – og de ældre internetbrugere benytter også i hastigt stigende grad smartphonen, når de skal på internettet

 

Det er hos de ældste aldersgrupper, man finder forklaringen på den fortsatte vækst i andelen af danskere, der har internetadgang hjemme

 

På to år er andelen af danskere (16-89 år), der har adgang til internettet i hjemmet, steget fra 90 % (2015) til 95 % (2017).

  • Hos de yngste (16-24 år) havde 99 % internetadgang i hjemmet i 2017, og dækningen kan næsten ikke blive højere.
  • Blandt de 65-74-årige er andelen steget fra 83 % til 93 %.
  • Hos de ældste er der kraftig vækst: Blandt de 75-89-årige steg andelen med internetadgang fra 56 % til 69 % fra 2015-2017.

 

Personligt mener jeg de anførte antal brugere på nettet, taler deres tydlige sprog, nu må det også være tid for Lokalforeningen DF at bruge den nye teknologi ligesom informationer fra DF- Christiansborg, det offentlige, ældresagen, netbank, osv.

 

Blot en aftentanke, sov godt.

Henning